Община Пловдив ще вземе 2 млн. лв. от парите за реконструкцията на стадион "Локомотив" за други нужди. 4 млн. лв. пък ще бъда пренасочени от реконструкцията на Кукленско шосе и още 2 млн. от други проекти. Това ще стане с гласуване на изменения в бюджета на сесията на ОбС днес.

Средствата се пренасочват за авансови плащания по проекти, финансирани от ЕС и други международни такива и ще бъдат възстановени.

"ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ С ЖЕСТ В ПОЛЗА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Днес, 23 ноември 2022 г. в Община Пловдив се проведе среща с представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив. На нея беше отправено предложение за прехвърляне на сума в размер на 2 000 000 лв. от общата сума в размер на 2 820 000 лв. за Спортен комплекс "Локомотив от бюджета за 2022 г. към този за 2023 г. С други думи - неизползваната към момента сума да бъде временно заета на общината за финансиране на капиталовите разходи на града за 2022 г. и да бъде върната обратно през 2023 г.

Тъй като към момента тази сума все още не е усвоена, в името на Пловдив и като проява на социална отговорност и принадлежност, не възразяваме посочената сума да бъде предоставена за подпомагане на разплащанията в края на годината.

Кметът гарантира, че сумата ще бъде предвидена в следващия бюджет на Пловдив и ще бъде възстановена за използване за целите, за които е първоначално отпусната", написаха от фенклуба на Локо (Пд).

Локомотив (Пловдив) отказва солидна оферта от французи за Динко Хоркаш

Локомотив (Пловдив) отказва солидна оферта от французи за Динко Хоркаш

На "Лаута" са получили предложение от френския Лориен