Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се срещна със спортно-техническия щаб и наставниците в ДЮШ на спешна среща на "Лаута", стана ясно вчера. Всички страни са дискутирали наболелите теми при "черно-белите" и най-вече целите пред мъжкия тим, който загуби шансове за евротурнирите.

Условията на Христо Крушарски са до края на първенството да се даде шанс на няколко юноши да трупат минути в елита. Също така той е повторил тезата си, че селекцията за следващия сезон трябва да бъде насочена основно към български футболисти, най-вече млади. Отпусната е квота само за трима чужденци. Очакванията са, че до края на сезона Бубакар Дион и Евандро няма да бъдат използвани, като последна дума за това ще има Александър Томаш.

Както е известно, въпросът за чужденците, отказали нови договори с Локо, се превърна в обект на спор между Томаш и Крушарски още от началото на годината. Тогава стана ясно, че Динко Хоркаш отказва да поднови договора си и собственикът нареди хърватинът да бъде изваден от състава. Томаш първоначално бе против, но впоследствие се примири и разчита на юношата Кристиян Томов. Преди няколко седмици в Крушарски бе категоричен, че футболистите, които не желаят да подновят контрактите си, напускат отбора.