Финансовият благодетел на Локомотив (Пловдив) - Христо Крушарски бе гост на предаването "Игра в центъра" на една от популярните ни букмейкърски компании.. Той говори по много различни теми. Крушарски обяви, че таванът на заплатите в Локомотив (Пловдив) е 8 хиляди лева, а дълговете на отбора са около половин милион само и единственото към данъчните.

Локо (Пд) ще разчита на Давид Малембана срещу Лудогорец

Локо (Пд) ще разчита на Давид Малембана срещу Лудогорец

Възстановява се от контузия

"Не е приятно за нито един отбор да му се случи това, което се случи на ЦСКА. Най-вече като имаме предвид, че футболът е колективна игра, а психиката на футболистите е малко слаба. Те се стресират повече, отколкото трябва от това, което се говори и което става. Според мен това в ЦСКА не трябва да става по този начин. Аз ако реша да направя нещо подобно, ще го обявя навреме, за да се намери човек, който да помага", започна Крушарски.

В последните години се налага по-малко да работя, за да издържам Локомотив но средствата не достигат. Тази пандемия удари всички. Една сделка, ако пропадне, се отразява на веригата надолу. Не се изисква много да издържаш клуб като Локо Пловдив. В началото започнахме от 2.5 милиона бюджет, после беше четири, а сега е, колкото е.

Локомотив ще бъде удостоен с почетен знак на Пловдив

Локомотив ще бъде удостоен с почетен знак на Пловдив

Награждаването ще се състои в 11:00 часа

Имаше един италианец, който дойде с гръмки фанфари - милиарди, милиони и повече не се и показа. Реален интерес към Локомотив досега не е имало и никой не е дошъл да ме попита как съм и за какво се боря. Всичкото, което го правя, го правя с мои средства и малки помощи от спонсори".

Като има пари другите клубове да дават големи заплати. Всеки клуб сам си решава нещата и си определя бюджета. Ако искат да дават и 50 и 100 хиляди за заплати. Локомотив като клуб прогресивно намалява задълженията си. До март-април ще останат само лихвите към данъчните.

Това е най-добрата година, която започва, защото в отбора има шест юноши. На пенсионерите над 65 години ще предложа абонаментна карта за целия сезон, която ще струва 5 лева. Ще им отделя един сектор, където няма да имат достъп до другите фенове.

Стадион "Локомотив" с разрешително за още 12 месеца

Стадион "Локомотив" с разрешително за още 12 месеца

Освен лекарски кабинет, има и обособено място за разполагане на напълно оборудвана амбулантна шатра за оказване на първа помощ

Аз не се меся в работите на треньорите, там има ред и дисциплина, но извън терена с футболистите и треньорите сме равни. Питайте Александър Тунчев какво съм му казал. Едно колело върви добре, когато е смазано и никога не трябва да сменяваш греста. Сашо Тунчев три години работи с Бруно. Той е един от хората, които играха в Локомотив за без пари преди да дойда аз. Показал е, че не стои само заради парите. Миналата година имаше шестима чужденци, които седяха на пейката и взимаха заплата. 15 човека сега имаме основни заплати и шест юноши. Аз му казах на Сашо още от самото началото да си направи екипа. И четиримата треньори са играли заедно и показват добра работа. На подготовката имахме добри резултати, което не е най-важното, но все пак е факт.

Аз с никого не съм скаран, земен човек съм. Мартин Камбуров сам пожела да напусне и каза, че докато "тоя" е там, няма да се върне. Аз не съм "тоя", аз съм човекът, който си е дал парите за Локомотив.

В момента преговарям с една турска фирма, която е направила много игрища на света. Те дават офертите за изграждането на терен, който да е с отопление. В Пловдив това е много лесно, защото подпочвените води са много високо.

Александър Тунчев: В Локомотив (Пловдив) няма напрежение

Александър Тунчев: В Локомотив (Пловдив) няма напрежение

"Днес беше трудно"

Крушарски обясни защо футболистите на "смърфовете" са си тръгнали от общината, преди да получат медалите си от община Пловдив. За селекцията не решавам аз. Ако дойде някой Марадона, Меси за нашето ниво, могат да го вземат. На килограм от пазара Кирков не взимаме вече.

Карагарен имаше предложение да отиде в Индепендиенте в Аржентина и до последния момент всичко вървеше добре. Треньорът го беше харесал, но визата, която трябваше да му се изкара, нямаше да стане никак лесно. Затова отложихме разговорите за юни месец".

Черно море и Локомотив (Пловдив) не се победиха - 0:0

Черно море и Локомотив (Пловдив) се занулиха на "Тича"

Двубоят завърши 0:0