Локомотив (Пловдив) е започнал преговори за разтрогването на договора на Преслав Боруков. Нападателят пристигна на "Лаута" в началото на годината и изигра общо 33 мача, като се разписа 4 пъти.

През втората половина на есенния полусезон той изгуби доверието на старши-треньора Александър Томаш и започна по-често да се заседява на резервната скамейка. Неговото напускане ще освободи място за привличането на естонския голмайстор Ерик Сорга, пише "Тема Спорт".

24-годишният футболист на шведския ИФК Гьотеборг ще премине днес медицински прегледи на "Лаута" и ако всичко с тях е наред, ще парафира с "черно-белите". Неговата визитка е впечатляваща, като най-силният му период е с екипа на Флора (Талин). Между 2016 и 2019 година той изиграва 152 мача и вкарва 125 попадения във всички турнири за първия (78) и втория (47) отбор на клуба.

През 2020 и 2021 година Сорга преминава през американските Ди Си Юнайтед и Лондон Юнайтед, а миналото лято отива в нидерландския ВВВ Венло, като за 11 двубоя бележи 3 пъти. Подписва с Гьотеборг през януари, но записва едва около 100 минути, разпределени в 10 мача, и вкарва веднъж.

Легенда на Локомотив (Пловдив) осъществи идеята си за почистване на "Лаута"

Легенда на Локомотив (Пловдив) осъществи идеята си за почистване на "Лаута"

За това съобщи той в социалните мрежи