Вратарят на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов си припомни победата след изпълнение на дузпи над чешкия Словачко във втория предварителен кръг на Лига на конференциите. 

"Радвам се, че успях да помогна на отбора. Все пак, когато побеждаваме и когато губим, го правим като отбор. Не обичам да съм под прожекторите. Предпочитам да го отпразнувам в по-тесен кръг. Това ми е работата - да давам всичко от себе си и да се представям по възможно най-добрия начин", заяви Пиргов пред "Диема".

"Самата подготовка за дузпи започна предишните няколко дни. Гледах изпълнителите на Словачко. Горе-долу имах някаква представа къде ще изпълнят. Има момент, в който усещаш, че ще бие в даден ъгъл, и наистина така се случва. Може би е комплекс от всичко. Вярвам в Господ и мисля, че и той ми помогна в голяма част от кариерата ми. Все едно ми дава сили или пък предварително знам в кой ъгъл ще е топката. Като спася, още повече вярвам. Вярвам, че човек, който прави добри неща в живота, те ще бъдат възнаградени. Суеверен съм. Преди да изляза на терена си казвам една молитва. Искам да споделя и един човек от Варна, който е вярващ и се чуваме преди всеки мач. Смятам, че това също ми помага по време на мачовете", сподели стражът.

"Всички бяхме много радостни. Няма нещо специално, което ми казват. Поздравяват ме за спасените дузпи. Усещането е страхотно, радостта в съблекалнята бе доста голяма", допълни Пиргов.

Александър Тунчев: Всеки отбор има слаби места, най-важно е да не допуснем гол

Александър Тунчев: Всеки отбор има слаби места, най-важно е да не допуснем гол

"Наясно съм със стартовия състав"