Илко Пиргов призна, че е много щастлив в Локомотив Пловдив, като това е отборът, който е най-близо до сърцето му. След като записа 250 мача в елита, Пиргов каза, че иска да играе още 1-2 години и да завърши кариерата си в Локомотив.

"250 мача са и много, и малко. Щастлив съм, че успях да се задържа във футбола за толкова време. Надявам се да съм здрав, да поиграя още година-две, докато се чувствам добре. Според моите виждания отговарям на нивото на първенството.

Добре си спомням дебюта си в елита. Трябваше да започна като титуляр, но треньорът промени решението си, за съжаление. Имахме македонски вратар в Пирин и той стартира. Мачът се развиваше негативно за нас. Губехме с 0:3 на почивката и треньорът реши да направи смяна на вратарите на почивката.

В Локомотив Пловдив намерих едно голямо семейство. Този клуб е най-близко до сърцето ми. Шест години са много, макар че има футболисти, които играят в един отбор цял живот. Усещам любовта на феновете. Успехите, които постигнахме, също помогнаха. Надявам се да завърша кариерата си тук", каза Пиргов.

"Смърфовете" в трепетно очакване на заплати

"Смърфовете" в трепетно очакване на заплати

Ръководството е дало дума на футболистите