Спортният директор на Локомотив (Пловдив) - Георги Иванов даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола". 

"Не съжалявам за нищо през миналия сезон. Когато влязохме в плейофа, имахме проблеми. Мачът с Лудогорец ни накара да играем с момчета, които играят по-рядко. Показахме себераздаване от всички и най-малкото, което очаквахме беше печеленето на Купата. Отборът заслужаваше тези две отличия накрая на годината", продължи той.

"Смятам, че с Крушарски комуникираме лесно и затова успяваме. Същото е и с треньора. Президентът се интересува от процесите в клуба. Работим добре, всеки си знае задачите и не се бъркаме в работата на другия. Начинът, по който работим, е строго професионален. Няма лични отношения между страните. Всеки работи добре, опитва се да дава най-доброто и смятам, че треньорът придаде на играчите характер. Това се дължи в голяма част на наставника и футболистите, които приемат работата сериозно", акцентира Гонзо.

Крушарски: Вложих над 12 млн. в Локомотив (Пд), чакам жребия за Лига Европа

Крушарски: Вложих над 12 млн. в Локомотив (Пд), чакам жребия за Лига Европа

"Чакаме всеки момент да получим възможност да изградим базата на клуба и децата да тренират там"

"Крушарски обича отбора си. Много от собствениците не са толкова отдадени на футбола, докато той се запали. Занимава се отскоро, но пък е човек, който милее за отбора. Опитва се всяко нещо да го реши бързо и затова успява. Може би това с базите е голямата причина да искаме да бъдем сериозен клуб. Това не е мое мнение или на някой друг. Това е условие, което предоставяш на юношите и бъдещето на клуба. Няма как да скрием, че сега един изкуствен терен за цялата школа е много малко. За да привлечеш добри деца, трябва да им дадеш условия. Сега всяко едно дете предпочита да отиде в Ботев, а не при нас. Те имат база, терени. Три отбора тренират по едно и също време. Трябва да направим база, академия, основа и да градим отбора. Нямам претенции към чужденците, но когато един футболист е юноша на клуба - повече милее и е отдаден на това, което прави. Така е важно да изградим собствени кадри", спомена той.

От Локомотив (Пловдив)  са доволни, че дербито с Ботев ще бъде с публика

От Локомотив (Пловдив) са доволни, че дербито с Ботев ще бъде с публика

Задължително остава спазването на въведените противоепидемични мерки в страната

"Мисля, че парите във футбола не играят толкова много. Показахме го за Суперкупата, но с тях си купуваш качество. Лудогорец имат най-качествените играчи, най-дългата пейка. В дълъг шампионат е трудно да ги надвиеш. Трябва да държим постоянство в 36 мача, а знаем, че през един сезон има контузии и наказания. Тоест, трябва да имаме 20 равностойни футболисти, а при нас само Лудогорец имат това нещо. Мога да гарантирам, че ще бъдем фактор и ще опитаме да бъдем колкото се може по-напред. Ще се изхвърлим, ако кажем, че ще станем шампиони или вземем Купата".

"Имам максима, че апетитът идва с яденето. Когато един човек печели, на него му се услажда и иска още. Сега сме гладни за успехи и го показваме в цялата година. Борим се до последно. Не искам да коментирам страничните фактори, които ни отнеха шанса да вземем медали, но пък в крайна сметка сме безкрайно амбицирани да повторим добрите игри в шампионата", завърши Гонзо. 

Локомотив (Пловдив) пробва талант на Дунав

Локомотив (Пловдив) пробва талант на Дунав

Митко Русанов бе с отбора в Разград