Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов даде интервю пред "Блиц", в което говори за коронавируса.

Г-н Иванов, къде ви откриваме в момента? Или май този въпрос е излишен...

- (Смее се). Напълно излишен! Стоя си вкъщи в София и не излизам от нас.

Колко време не сте излизали навън?

-Ами смятай от 13 март колко дни са - точно 17 вече.

Не е за вярване. Е, предполагам, че отскачате до магазина или аптеката...

Феновете на Локомотив (Пловдив) ще помагат на най-уязвимата част от обществото

Феновете на Локомотив (Пловдив) ще помагат на най-уязвимата част от обществото

Вижте какво публикуваха "смърфовете"

-Никакво отскачане. Не съм се показвал навън вече 17-и ден. Казвам ти самата истина. Днес стават 17 дни. Първо, сме се заредили с всичко възможно. Второ, ако все пак се наложи да се отиде до магазина, прави го жена ми. Но го прави рядко и то от ден-два, защото преди това бяхме напълнили хладилника. Тя разхожда и кучето.

Значи тя върши тези неща, а вие...

-(Смее се). Нека да уточня, че бях под карантина 14 дни, защото преди това ходих до Германия по работа, свързана с Локомотив (Пловдив). Беше невъзможно да отложа пътуването, а и тогава заразата не беше пламнала така силно из Европа. Аз съм железен в това отношение. Щом си бил зад граница, стоиш си вкъщи минимум две седмици не си показваш даже и носа навън. Карантината изтече преди няколко дни, но аз продължавам да спазвам указанията, защото заповедта е минимум две седмици. Съветвам всички да го правят, защото чета и чувам как на някои хора не им пука. Моля ви, бъдете стриктни. Да, коронавирусът не е чума, но все пак е опасна зараза. Но още по-неприятното е, че пандемията удря не само спорта, удря икономиката, удря по живота на хората. Нека бъдем отговорни в тежкия момент, защото иначе всичко ще отиде по дяволите. Призовавам всички българи да са дисциплинирани и да стискат зъби. Направим ли го, заразата по-бързо и по-безболезнено ще отшуми.

Не усещам обаче паника у вас?

-Каква паника, няма никаква паника, има отговорност! С главни букви ОТГОВОРНОСТ!

Снимка 456104

Източник: LAP.bg

Как си запълвате времето вкъщи?

-Ами като всички останали. Гледам телевизия, филми, чета книги, влизам в интернет.

В Локо (Пд) как стои въпросът със заплатите на футболистите.

- На играчите ще им бъде предложено процентно намаляване на парите им спрямо сумите, които получават. Т.е. - няма на всички да орязваме заплатите с един и същи процент, примерно с 50%. Това ще го обсъдим с тях при първа възможност, когато ще можем да се съберем.

Вярвате ли, че скоро отново ще има футбол в България?

-Дано. Дано пандемията приключи колкото е възможно по-скоро. Знаете, че бяха обявени два варианта. Първенството да се поднови или на 1 май, или на 23 май. Според мен е пълен абсурд датата 1 май. Първо не се знае дали извънредното положение, което засега приключва на 13 април, няма да бъде удължено. И второ - ако бъде прекратено, ще има много кратък период за подготовка и за старт на мачове, които ще са при изключително сгъстен цикъл. Поради тази причина нашата позиция в Локо (Пловдив) е датата 23 май. Но това само при вариант, че държавата не удължи извънредната ситуация. Стори ли го, забравете за футбол и през месец май.

Крушарски: Стадион "Локомотив" ще стане бижу, сегашната ситуация не променя плановете ни

Крушарски: Стадион "Локомотив" ще стане бижу, сегашната ситуация не променя плановете ни

"Проектите на двете трибуни вече излязоха"