Халфът на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев получи наградата за играч на 11-ия кръг в първенството. Преди около месец той вкара гол и направи асистенция за победата над Витоша в Бистрица. 

Полузащитникът е непреклонен в решението си да прекрати бляскавата си кариера през зимата. 

"Искам да благодаря за наградата. Радвам се, че в тези последни мигове като действащ футболист мога да бъда полезен на моя отбор. Това беше целта, когато подписах с Локомотив. Тази награда ме прави щастлив. Говорим доста често с Христо Бонев, но решението да се оттегля съм го взел отдавна. Не мисля, че някой може да ме разколебае. 

Снимка 451042

Източник: LAP.bg

Всеки си има свой праг. Може и аз да играя повече време, но всеки футболист трябва да си даде сметка кога тежи на треньор, съотборници и фенове. Има много по-важни неща и всеки трябва да запази авторитета, който е градил през годините. Никога цифрите не са били важни за мен. Решението съм го взел от известен период и не подлежи на коментар.

Щом съм желан, се чувствам поласкан. По-трудно беше в началото, когато взех решението да се откажа. Доста неща се променят и динамиката става по-голяма. С годините един футболист започва да взема решения по-бавно. Това е футболът. Годините си вървят и в един момент е нормално да се вземе това решение.

Снимка 451043

Източник: LAP.bg

Аз съм от четири месеца в Локомотив и това, което виждам в момента, ме кара да бъда оптимист. Момчетата работят добре и уважават играта. Има сериозни предпоставки отборът в края на годината да е на едно добро място. Титла? Нека не се изхвърляме. Всеки знае кои са претендентите. При нас е важно да гледаме нашето ниво и да опитаме да го вдигнем", заяви Илиев.

Локомотив (Пловдив) преотстъпва двама футболисти с общо три мача за тима

Локомотив (Пловдив) преотстъпва двама футболисти с общо три мача за тима

Уирис има едва 3 срещи в Първа лига