Ветеранът в състава на Локомотив (Пд) - Георги Илиев призна, че ще прекрати активната си състезателна кариера в края на полусезона. Ето какво още каза халфът в интервю пред колегите от "Меридиан Мач":

Георги Иванов работи по селекцията в Локомотив (Пловдив)

Гонзо работи по селекцията в Локо (Пловдив)

Опция е Ахмед Ахмедов от Дунав (Русе)

Жоро, в последните двубои се отличаваш и отново показваш изключителна класа за нашето първенство, усещаш ли, че може да продължиш и след зимата?

- Решил съм на 100 процента, че спирам с футбола. Имам договор с Локото до зимата, но категорично казвам, че прекратявам кариерата си и ще видим занапред с какво ще се занимавам.

Защо е това крайно решение, при положение, че в Локо (Пд) всички искат да продължиш поне до лятото?

- Трябва да взема това решение не със сърцето, а с разума. Много играчи на моята възраст пропускат момента. Увличат се, защото обичат футбола... Когато обаче разумът ти диктува да кажеш "Стоп", трябва да вземеше крайно решение.

Каква е ситуацията в Локо и как се чувстваш отново на "Лаута"?

- Вижда се, че всичко е наред. Отборът е доста по-добър от предишните години. Има добър колектив. Аз съм тук само, за да помагам и смятам, че до голяма степен постигнах това, за което бях взет.

Не само феновете, но и треньорите много искат да те разубедят и да останеш поне до края на сезона, говориха с теб, нали?

- Да. Доста приятели също ми се обаждат и се опитват да ме разубедят, но им казвам, че решението е взето. Независимо, че в последно време се представям добре, бележа голове и правя асистенции. На мен ми е ясно, че не мога да поддържам добро професионално ниво на тази възраст. Един път съм резерва, един път съм титуляр, но минутите, в които си на терена, дори и 20 да са те, трябва да изпъкваш малко и да даваш стимул на младите. Пак ще се повторя, че разумът ми казва да спра. Искам да го направя, когато още радвам хората, а не като започна да им дотягам.

Да, но твоят добър приятел Мартин Камбуров все още иска да играе...

- Пожелавам на Марто да продължава да шие голове. Всеки сам преценява. Моето време е до зимата и след това се прибирам във Варна, за да продължа напред.

До къде стигна с треньорските курсове?

- През декември трябва да взема лиценз А, на както ви казах още не знам дали ще продължа да се занимавам с футбол. У нас нивото е много ниско и това да кара да се замислям какво да правя занапред. Независимо, че животът ми мина само във футбола и наистина трудно ще се откъсна. Ще видим.

От доста време с вас тренират две момчета от Уулвърхемптън, какво е мнението ти за тях?

- Мога да кажа, че специално централният нападател е много добър и би паснал идеално на Локо, ако го уредят. Със сигурност отборът се нуждае от още футболисти, за да вдигне класата си, защото пейката е къса и е важно тези момчета да получат права да играят.

Ще липсваш на футбола, защото не се виждат нови майстори с твоите качества сред младите...

- Благодаря за това мнение, но всеки е с времето си. Ще дойдат и нови добри футболисти, както винаги се е случвало. Даже и сега ги има. Няма как да не се оправят школите и да не се покажат качествени играчи. Това е пътят и колкото и грешки и отклонения да има, нещата рано или късно ще стават в нашата държава.

Локомотив (Пд) с финален опит да задържи Стивън Езе

Локомотив (Пд) с финален опит да задържи Стивън Езе

Нигериецът ще преговаря с Гонзо и Бруно Акрапович