Бургаският Черноморец преотстъпи нападателя Георги Божилов на Локомотив (Пловдив) за срок от 4 месеца до 31 декември 2009 година, съобщиха от клуба. След това ръководствата на двата отбора ще преговарят за по-нататъшната кариера на футболиста.

Божилов, който е роден на 12 февруари 1987 година в София, ще направи утре първата си тренировка с "черно-белите". Юношата на Септември е играл още в ЦСКА и Нафтекс. През този сезон 190-сантиметровият таран няма официален мач за "акулите".

От 2007 до лятото на 2009 година той има общо 34 срещи за Черноморец, в които е отбелязал 6 гола. Изпълнителният директор на Локомотив Иван Петлешков уточни, че информациите за преминаването на Даксон в Черноморец не отговарят на истината и той си остава футболист на "черно-белите".

През миналата седмица от Локомотив (Пловдив) искаха и друг централен нападател на бургазлии Адалтон Жувенал-Дуду, но в крайна сметка не успяха да постигнат споразумение за привличането на бразилеца. Както е известно, вчера Черноморец се раздели и с още един нападател Мишел Мескита-Платини, който премина в ЦСКА.