Феновете на Локомотив (Пловдив) поставиха своите искания за отпускането на още средства за цялостното завършване на спортния комплекс в парк "Лаута". Това се случи на среща между привържениците на "черно-белите" и заместник-кмета на Пловдив по строителство и инвестиции Пламен Райчев. След като стана ясно, че за довършването на стадиона на градския съперник Ботев са необходими още 26 милиона лева, феновете на "смърфовете" запознаха Райчев със своите виждания за необходимостта от допълнително финансиране и за стадион "Локомотив".

Привържениците на "черно-белите" излязоха с декларация, в която описаха всички строителни дейности, за които са нужни още средства, а именно: вертикалната планировка на целия обект; подмяна на тренировъчните терени на стадиона; изграждане на ъглови сектори на стадиона; подмяна на терена с такъв с отопление; оборудване на трибуните; изграждане на пансион в комплекса; изграждане на пътна инфраструктура; изграждане на паркинг пред стадиона.

"Най-необходимото, за да получи съоръжението лиценз за четвърта категория от УЕФА, са изграждането на паркинг пред комплекса и на пътна инфраструктура, свързваща бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Менделеев", която да позволи отварянето на трети вход към стадиона. Привържениците се аргументираха, че паркингът ще обслужва не само посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк "Лаута" е предпочитано място за разходки. Улицата, която ще свързва двата булеварда, не само ще даде възможност за отварянето на трети вход, но е важна също и за живеещите в квартала", защитиха искането си привържениците на Локомотив.

Заместник-кметът Пламен Райчев увери феновете на "черно-белите", че ще се ангажира с реализирането на проекта и заяви, че от Община Пловдив ще изпратят запитване за отпускане на допълнителни финансови средства до Министерски съвет, както за стадион "Христо Ботев", така и за стадион "Локомотив". Той обърна внимание и на искането за изграждане на трети вход към комплекса в парк "Лаута".

"Проблем за изграждането на такава улица е, че тя ще трябва да мине през парцел, собственост на Министерството на отбраната. Уведомили сме ги, но до този момент нямаме отговор от тях. Можем още в началото на следващата година да предприемем стъпки към принудително отчуждаване на терена с оглед на обществения интерес и на нуждите на Община Пловдив от такава пътна връзка. Относно изграждането на паркинг пред комплекса - ще бъде предложено включването му в капиталовата програма на Общината за следващата година, но последната дума ще има Общинският съвет, който ще реши дали да го приеме.", обясни Райчев.

Намериха се пари за козирка на "Колежа"

Намериха се пари за козирка на "Колежа"

Отпуска ги Община Пловдив