Фенклуб "Локомотив Пловдив", заедно с Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив, организираха за поредна година акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 17.04.2020 г. в Кръвен център - Пловдив.

Няколко десетки привърженици на клуба са се отзовали на тази дата, проявявайки милосърдие и човечност в този изключително тежък за българската медицина период.

Поредно добро дело от страна на феновете на Локомотив (Пловдив)

Поредно добро дело от страна на феновете на Локомотив (Пловдив)

Добрината на клуба няма край

Друга инициатива на феновете на клуба е кампанията, наречена "pLOVEdiv срещу COVID 19", за събиране на средства, които ще бъдат използвани за закупуване на оборудване (реанимационни легла и консумативи, видеоларингоскоп, бактерицидни лампи и др.). То е предназначено за Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, Пловдив, която поема основния поток от заразени от коронавирус в областта. Кампанията е подкрепена от режисьора Илиян Джевелеков, европейския шампион по бокс Даниел Асенов, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, четвъртата в света в тройния скок от Пекин 2015 - Габриела Петрова, Димитър Илиев - футболист №1 на България за 2019 година, Организация "Трибуна Спортклуб" и др.

Установен е контакт с болницата, за да се разбере какви са належащите нужди и какво реално може да бъде закупено в момента, предвид дефицита в световен мащаб на много от необходимите консумативи и апаратура. От производители е договорирано оборудване за 21 880 € (40 000 лв.), като до момента са събрани към 5 400 €. Който иска да подкрепи инициативата, може да разбере по какъв начин от Интернет-страницата "Фенклуб Локомотив Пловдив", където ще намери link към платформата на HelpKarma Fundraising, а именно: https://bg.helpkarma.com/help/551587038970.

Болницата има неотложна нужда от тази помощ.

Феновете на Локомотив (Пловдив) ще помагат на най-уязвимата част от обществото

Феновете на Локомотив (Пловдив) ще помагат на най-уязвимата част от обществото

Вижте какво публикуваха "смърфовете"