Трибуна Бесика на стадион "Локомотив" трябва да е напълно готова и въведена в експлоатация за новия сезон в efbet Лига 2022/2023, а дотогава строежът на Южната трибуна да е напреднал чувствително. Това прогнозира кметът на район "Южен" Костадин Язов, който следи непрекъснато строителните дейности на "Лаута".

"На северната трибуна (Бесика) стигнахме до 14-ия метър, остават нагоре да се изправят едни колони - още 8 метра и да се закачи козирката. На 24 ноември започнахме изкопните работи по Южната трибуна. Вярвам, че до новото първенство едната трибуна ще бъде въведена в експлоатация, а другата поне на груб строеж ще бъде значително напред. Въпросът опира да съумеем да въведем в срок самото съоръжение в експлоатация. Ангажиментът на строителя приключва до Акт 15, а оттам нататък ангажимент на Общината е да въведе съответното съоръжение в експлоатация", заяви пред Костадин Язов пред Пловдив 24.

"Надявам да въведем колкото може по-скоро Трибуна Бесика в експлоатация, за да могат феновете на Локомотив да се радват на нея, а не само аз на скелето, докато съм горе и да гледам какъв хубав изглед има. Не давам акъл на строителите, но им посочвам грешките, които правят, за да ги отстраняваме навреме. Почти всеки ден съм на стадиона. Знам всяко едно желязо къде е сложено, какъв бетон е налят и как това се случва. Общо взето целият строителен процес минава през мен, но това е за сметка на моето лично време, защото понякога стоя до 20-21 часа вечерта, за да си подредя всичките неща", уточни още кметът на район "Южен".

Зума: Мартине, твоят рекорд може да се сравни със скока на Стефка Костадинова

Зума: Мартине, твоят рекорд може да се сравни със скока на Стефка Костадинова

Футболът е изкуство, на което сме отдали младините си, споделя Христо Бонев