Капитанът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев, бе един от футболистите на "смърфовете", които дадоха положителен тест за коронавирус. Заразени са още жена му и детето им.

Нападателят сподели, че вече се чувства добре. Илиев призна, че е имало период от три дни, в които се е чувствал по-зле.

"Добре, 2-3 дни имах температура и се чувствах зле, след това вече нямам проблем. 5-6 дни съм на крак и нямам оплаквания", започна Илиев, който предположи, че се е заразил по време на купона след спечелването на Купата на България.

"След спечелването на Купата на стадиона ни чакаха доста хора, снимки, доста хора се снимаха с мен. После и в дискотеката, в която празнувахме също имаше много снимки. Някъде там за съжаление е имало някой, не мога да кажа със сигурност, но най-вероятно е било вечерта след спечелването на Купата".

Локомотив (Пловдив) загуби дело срещу НАП

Локомотив (Пловдив) загуби дело срещу НАП

"Смърфовете" дължат над 300 000 лева

"Общо взето 3 дни бях зле, имах температура, тялото ме болеше, не мина безсимптомно, мисля, че повечето момчета не са усетили симптоми. Но не мога да кажа, че съм го прекарал много тежко. Надявам се да минат тези дни и се надявам тестът ми да е отрицателен след една седмица."

"Детето слава Богу няма оплаквания, съпругата ми осми ден е с ниска температура, не се чувства напълно здрава, неприятно е, но се надявам в най-скоро време и тя да се почувства напълно добре", каза още Илиев пред "Дарик".

"Със сигурност не е приятен вирусът, не мога да кажа и колко е опасен, аз го прекарах леко, но жена ми над седмица не може да се почувства добре. Вирус има, всеки трябва да е отговорен и да си направи сметка. Повечето млади хора не са застрашени, но ако си заразен си преносител, имаш контакт с възрастни хора и това вече е опасно. Ако има някакви оплаквания и симптоми веднага да се подложи на тест, защото съм сигурен, че има много хора, които имат оплаквания, но не се тестуват и не спазват карантина, което усложнява ситуацията. Моят съвет е да се тестват и да ограничат контактите, ако имат симптоми или контакти с хора с коронавирус."

Акрапович: Ако някой иска да е само на пейката, няма място в Локомотив

Акрапович: Ако някой иска да е само на пейката, няма място в Локомотив

"Да помогнат и на мен, и на клуба, но най-вече на себе си"

"Моите цели са да продължим да развиваме отбора. За две години отборът претърпя страхотно развитие, не само, че дублирахме Купата, но като игра и класиране много вдигнахме нивото. Предпоследният кръг един съдия ни отне медалите. Дано се представим минимум като миналата година, а защо не и да направим нещо повече."

"Аз съм много горд с отбора. Без над половин отбор основни състезатели Локомотив изглеждаше може би дори по-добре от предишните мачове, това е доказателство затова, че тези, които не са играли много, могат да заместят достойно другите. Начинът, по който играхме с ЦСКА и Левски, ме кара да съм много горд."

"Неприятно е, защото имаме десетима човека, които минимум две седмици няма да тренират. Надявам се после да започнем подготовка, защото ще имаме не повече от две седмици тренировки, което е напълно недостатъчно да сме в максимално добро състояние. Но дано се подготвим, предстои много дълъг сезон. Зимата се надявам да проведем нормална подготовка. В Италия Лацио изглеждат в плачевно състояние, футболът се сбърка тотално с това положение", завърши Илиев.

Доминик Малонга ще се раздели с Локомотив (Пловдив)

Малонга ще се раздели с Локо (Пд)

Футболистът не намира място в постройката на пловдивчани