Футболист №1 на България за 2019 година - Димитър Илиев сподели своето мнение след днешния успеха на Локомотив (Пловдив) над Етър с 2:0. В интервю за "Спортал" капитанът на "смърфовете" похвали новото попълнение в тима Доминик Малонга, който се разписа с официалния си дебют.

"Тежък двубой след много дълга пауза. Видя се, че е тежко и за двата отбора. Мисля, че с търпение и постоянство в играта понатиснахме Етър. Имахме положения, които ако бяхме реализирали по-рано, щяхме да си уредим мача. Рутинна победа и мисля, че щеше да е нелогично, ако не бяхме стигнали до този гол, макар че падна късно. Важното е, че започваме с три точки след тази дълга пауза. Играта на Етър беше доста дефанзивна. Линиите бяха много близо една до друга. Играха много прибрано. Бранеха се много добре на моменти, но оставяха пространства и бяхме длъжни да уцелим точния момент.

Радвам се, че най-накрая се пропукаха и успяхме да вкараме този гол. Още повече, че е изключително важно новият ни нападател да влезе със самочувствие. Има много солидна визитка. Надявам се това да е един импулс да продължава да вкарва в следващите мачове. Мисля, че внесе острота. Той е типичен нападател, който има усет за гола. Видяхме, че още в първата контрола вкара с глава. Има инстинкт на голаджия".

Локомотив (Пд) победи Етър с 2:0 при рестарта на Първа лига

Първа лига се завърна с очакван резултат на "Лаута"

Локомотив (Пд) съкруши Етър с два късни гола