"Нашата работа като футболисти е, когато излезем да дадем всичко от себе си, да радваме публиката, която се върна на стадиона, затова и резулатите са толкова позитивни до момента, какво се случва по високите етажи в клуба не е от особено значение". Това заяви Димитър Илиев в предаването "Арена спорт".

"Най-големият оптимист не е очаквал да победим в девет поредни мача. Треньорският щаб и футболистите започнахме да говорим на един език, нагледно се вижда на терена работата която вършим през последната година, надявам се да запазим отбора, за по-сериозни цели и амбиции можем да говорим след Нова година. За момента има изграден и разпознаваем стил", обясни Илиев.

Крушарски: Ще треснем ЦСКА! Вече ще събирам пари за прогнозите си

Крушарски: Ще треснем ЦСКА! Вече ще събирам пари за прогнозите си

"Нека преговорят първо какво съм казал и какво е ставало"

Той коментира и отъствието си на терена от мача с Лудогорец.

"Получих контузия по време на мача със Славия, имам разтежение на коремен мускул, възстановяването върви добре. Навявам се ако не за утрешния, за следващия мач да съм на линия", обяви футболистът.

Той изрази надежда утре в мача с ЦСКА, да се получи празник и стадионът да е пълен.

"Ще се опитаме да наложим нашия стил, да сме доминиращия отбор. Виждаме че ЦСКА върви в правилната посока, но се надявам и ние да продължим успешната си серия", заяви Илиев.

"Силите са толкова изравнени, малките детайли решават мача, но дори и да загубиш трите мача подред, не се решава нищо в първенството. Най-важното е при евентуална забуга как ще се реагира и да не се изпада в крайности. Въпросът е да се продължи да се работи както и до момента, защото това дава успех", добави Димитър Илиев.

Той обяви, че участва в 9-месечна програма на УЕФА, която представлява присъствени курсове и онлайн модули.

"Преди месец беше последният онлайн курс, доказани имена в спортния мениджър изнасят лекции, което е много полезно. Трудно ми е да си представя, че след края на кариерата ми ще съм далеч от футбола, но е хубаво човек да се подготви и да има различни варианти", обясни Илиев.