Капитанът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев, говори след гръмката победа с 6:0 над градския съперник Ботев. Нападателят е на мнение, че "смърфовете" са могли да вкарат и още голове. 

Той направи и любопитен коментар за вече бившия треньор на тима Бруно Акрапович. Според Илиев играчите са направили босненеца добър треньор. 

"За пореден път пренаписахме историята. Толкова категорична победа, не само като резултат, а като игра, като всичко. Не оставихме искрица съмнения кой е по-добрият отбор в момента. Малко има смесени чувства, понеже имахме още положения. Можеше тотално да ги унижим, но 6:0 е повече от достатъчно", започна Илиев.

"Казах на вратаря на Ботев да вдигат главата и без контузии. Това пожелавам на всички футболисти. Футбол е, искахме да вкараме още, още и още. Големите отбори са го казали: "Бий, за да те уважават". След последния съдийски сигнал сме колеги, уважаваме се, пожелавам им успех".

"Още на загрявката предчувствах, че ще направим голям мач. 6:0 - можеше да е толкова и до полувремето. За пореден път си записахме имената в историята след купите. Мисля, че тези години просто са едни от най-добрите в историята на Локомотив. Заслужава си да се говори дълго за в бъдеще".

"Да, представял съм си такъв резултат. Ако ни тръгне мача. Те нямаха никаква идея как да ни противодействат. Не мисля, че е изненада. След като стана толкова рано 4:0, мисля, че можехме да ги бием и с повече. Но нека не звуча толкова нагло и арогантно", продължи той.

"Сега са ни паднали. Ние сме във форма, а техните проблеми не ни интересуват. Не може да служи като някакво оправдание, че имат неуредици. Поздравявам феновете, които ще изкарат страхотна вечер. Това ще се помни дълго".

"Днес показахме на терена, че отборът е това, което е, благодарение на футболистите и не е заслуга на един човек. Колкото цяла България говори, че Бруно Акрапович ни е направил отбор, същото може да се каже, че отборът направи Акрапович добър треньор. Има много качествени футболисти, които, за България, са на топ ниво", каза Димитър Илиев.

Локомотив (Пловдив) разби Ботев (Пловдив) с 6:0

В мач за историята: Локомотив се подигра с Ботев в Дербито на Пловдив!

"Смърфовете" разбиха "канарчетата" с 6:0