Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков бе гост в актуално студио "Дерби". Той разкри интересни неща около финансирането на клуба и се изказа ласкаво за треньора на отбора Бруно Акрапович.

"В Пловдив всички се бият в гърдите, но пари дава само Христо Крушарски. Клубът е платил 120 000 лева глоби. Сигурно има много богати пловдивчани, но никой не е дал и един лев. Иначе публиката е много вярно. Ето и в неделя, в студа, подкрепиха отбора срещу Славия. 

Направихме много реформи в школата. Има нов директор. Димитър Папазов сам си покри разходите да се обучава в школата на Аякс. След това Крушарски му възстанови част от средствата. Направиха се два терена на стадиона, за да има условия за децата. 

Акрапович е ангажиран сериозно с Локомотив и иска да постигне резултатит. Чух какви ли не работи за него, но в Турция се убедих в качествата му. Ще го съдим по резултатите на отбора, но виждате, че след подготовката отборът се представя добре", заяви Цветков. 

В подкрепа на босненския специалист се обяви и почетният президент на "смърфовете" Христо Бонев:"Искам да поздравя треньора Бруно Акрапович и всички футболисти. Представянето на отбора срещу Славия беше на неочаквано за мен добро ниво. И първият мач срещу Пирин, и този срещу "белите" показаха, че тимът върви в правилната посока". 

Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Късен гол спаси Славия от домакинска загуба срещу Локо (Пд)

Двата тима завършиха 1:1