Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви, че ще търси качествени играчи, за да може да се вдигне нивото на отбора.

"Взехме доста футболисти на проби, но в интерес на истината още търся качеството, от което се нуждаем", коментира босненецът пред "Меридиан Мач". Той не бърза да освобождава дошлите на проби, за да води нормален тренировъчен процес, но най-вероятно тримата бразилци - Габриел, Жеферсон и Игор Хайнен ще са първите отпратени. От тях последният е оставил най-добри впечатления, но няма европейски паспорт.

Един от футболистите на Локомотив (Пловдив) се готви отделно от основната група

Един от футболистите на Локомотив (Пловдив) се готви отделно от основната група

"Смърфовете" ще изиграят две проверки на родна земя

По-близо до изхода е и младият ганаец с немски паспорт Максул Джямфи, който дойде от Бохум. На този етап най-близо до предложение за договор е босненецът с шведски паспорт Мирза Хасанбегович. Тепърва ще се преценяват последните двама нови - Миховил Клапан и Валентино Пулиезе.

Междувременно се разбра, че Акрапович е на път да откаже контролата с новия отбор на Ален Ожболт - Слован (Братислава), на лагера в Турция. Причината е, че хегемонът в Словакия, чийто капитан е Васил Божиков, иска спарингът да е на 1 февруари. За ден по-рано обаче е фиксиран мач с полския Арка (Гдиня). Босненският специалист е категоричен, че няма достатъчно кадри, за да играе в два дни поред.