Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович бе награден за треньор №1 на месец май. След като "смърфовете" спечелиха Купата на България, авторът на победното попадение Ален Ожболт стана играч на месец май.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували на мен. Радвам се много за тази награда, която е много важна за мен, защото представям моя клуб. Искам винаги да оправдавам доверието на собственика на клуба и винаги давам 100% от себе си. Благодаря на президента за доверието, благодаря на фантастичните ни фенове и благодаря на момчетата, които направиха възможен успеха ни", коментира Бруно Акрапович.

Снимка 428607

Източник: LAP.bg

"Като всеки клуб търсим играчи на някои позиции и чакаме този, който да е по нашите възможности. Ще продължаваме да търсим и да намерим най-добрите хора, които могат да помогнат. Не бързаме с никой и ще работим усилено, за да се представим успешно. Футболистите след късата пауза се чувстват добре. Виждам голямо желание и мотивация. Искат да играят в Европа. Заслужават го и работят концентрирано на тренировките. Виждам, че много се радват. Трябва и аз да ги спусна на земята, тъй като трябва да са концентрирани.

Всеки мач, който футболистите играят на ниво помага на тяхното самочувствие. Важно е да се оправдаят очакванията. Наистина бяхме по-силният отбор във финала за Купата и направихме фантастичен мач. Изглеждахме добре и това ми е цел и за бъдеще - да анализираме грешките и да работим добре. Нищо няма да дойде от само себе си. Казах и преди няколко месеца, че бъдещето на Локомотив не е проблем, защото имаме качествени млади футболисти", добави още Акрапович.

"Не ми харесва това как са разделени отборите и че има мачове без значение. Нагоре се играе за едно седмо място, което води до мач с третия. Не е според мен толкова интересно. Много работа за нищо и за някои сезонът приключва март или април. Мисля, че система с 10 отбора и да се намали лигата, ще е по-качествена. Това е моето мнение. Така лигата става по-силна", завърши старши треньорът на Локо. 

Ален Ожболт пък сподели: "Радвам се много, че получавам тази награда. Благодаря на всички гласували. На съотборниците ми, на феновете и на шефа, защото без тях не е възможно да направим нещо такова като на финала за Купата. В бъдеще ще продължаваме така и се надявам да спечелим още награди."

Снимка 428606

Източник: LAP.bg

Георги Илиев е много близо до завръщане в Локомотив (Пловдив)

Георги Илиев е много близо до завръщане в Локомотив (Пловдив)

Халфът е желан от треньорския щаб