Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова Гоерги Иванов-Гонзо и останалите големи имена във футбола ни да не пренебрегват носенето на маски.

Политикът даде за пример част от най-големите звезди на Запад и апелира родните играчи да следват примера им.

Локомотив (Пловдив) с пояснение за билетите за гостуването на ФК ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) с пояснение за билетите за гостуването на ФК ЦСКА 1948

Вижте какво написаха от клуба

"Виждам ги по стадионите. Големи легенди и имена. Знам, че гледат и Шампионска лига, и големите първенства в Европа. Да ми кажат: има ли някой, дори на резервната скамейка, без маска? Има ли? Какво му пречи на Гонзо да си сложи маската и да даде личен пример за цялата агитка, например, на Локо (Пловдив)?", Борисов сподели в живо предаване във Facebook.

"Само в България продължаваме на стадиона да не носим маска. Или сме най-напред във футбола, или сме най-напред в мисленето. Да гледат Неймар, да гледат Мбапе. Да гледат всичките. Излизат, на смяна и си слагат маската на резервната скамейка."

Локомотив (Пд) следи играчи от всички нива на българския футбол

Локомотив (Пд) следи играчи от всички нива на българския футбол

Всички набелязани ще преминат пробен период

"На трибуната Серхио Рамoс седи с маска. По-велики ли сте от тях? Правим всички усилия, за да връщаме нормалността и футболистите да могат да усетят подкрепата на публиката. Дайте личен пример. Няма да ви се развали репутацията. Най-големите звезди в света го правят. Щом Меси и Роналдо са с маска, направете се на тях. Имитирайте тях", призова премиерът в оставка.