Административният директор на Локомотив (Пловдив) - Атанас Узунов разкри пред ТОПСПОРТ любопитни подробности "от кухнята" на клуба. 

Легендарният футболен арбитър, който взе участие в последния зрелищен демонстративен двубой, организиран от кавалера на Златната топка - Христо Стоичков заяви, че "смърфовете" налагат стриктни правила за комуникация със средствата за масова комуникация и информация.

Узунов сподели и любопитни подробности около шоусрещата между легендите на Барселона и тези на българския футбол, проведена в Стара Загора, като я окачестви като свой бенефис.

Разбира се нямаше как да не проявим интерес към мнението на емблематичното за съдийството ни име за нивото на арбитрите в елита на страната в момента и критиките към тях от част от водещите футболни клубове и техните ръководители.

Разговорът ни с Атанас Узунов:

- Г-н Узунов, взехте участие в една чудесна, поредната такава, инициатива на Христо Стоичков. Какво беше усещането да бъдете отново на терена, в компанията на подобни футболни величия от близкото и малко по-далечно минало?
- Уникално. Наистина. И миналия път казах, че за мен присъствието на терена в такъв мач е винаги удоволствие. Този път дори малко по-голямо.

Снимка 313679

Източник: LAP.bg

Защо? Какво имате предвид?
- Част от състезателите в отбора на легендите на Барселона играха за тима в един от последните ми големи мачове, които ръководех - срещу Байерн. Видях ги определено много променени, но всеки от тях носеше осанката си и си тежеше на мястото.

Някои дори повече от очакваното.
- Ха-ха, да, определено. Но така става с времето и често се трупат килограмите. Нормално е това. Промяна имаше и то забележителна.

Но пък Вие лично, както и част от нашите легенди, показахте завидно физическо състояние и издръжливост.
- Благодаря. На пръв поглед да, може би е изглеждало така. Иначе ние си знаем...

Димитър Бербатов вкара повече от Христо Стоичков в Стара Загора, шоуто се получи

Шоуто се получи: Бербо вкара повече от Ицо в Стара Загора, духът от паметната 1994-а се завърна

Няколко поколения звезди на България и Барселона показаха, че класата е вечна

Почувствахте се уморен в края, може би?
- Ще ви кажа само, че вече няколко дни минаха, а още имам мускулна треска. Сега като спрем да говорим с Вас ще видя как ще изляза от колата.

Как се случват нещата около тези мачове, в чисто организационен план? Г-н Стоичков се свърза с Вас или Ви потърсиха от мениджърската агенция, ангажирана с двубоя?
- Нещо повече - лично участвах в организацията.

Разяснете подробности, за потребителите ни.
- Ами свързах Христо с Живко Тодоров, кмета на Стара Загора. Оставих ги да се разберат за подробностите. Но добре се получи. Вярвам, че всички са останали доволни.

Христо Стоичков загатна, че през следващата година отново ще осъществи нещо подобно на шоуто в Стара Загора. Ще участвате ли тогава, може би ако загреете достатъчно добре, за да елиминирате мускулната треска в последствие?
- Ще видим. Това може и да беше бенефиса ми. По-скоро е така. Шоуто си е шоу, но си трябва подготовка и въздух.

Снимка 313676

Източник: LAP.bg

Рязка промяна на темата - кризата в Локомотив (Пловдив). Има ли такава, на какво се дължи, кой е виновен, ще видим ли оставки и промени в отбора и клуба? Откъде да започнем?
- Ще ви разкрия нещо. Няма да мога да Ви отговоря на нито един от въпросите. Нормално е да има интерес към Локомотив, но занапред нещата в клуба ще се вършат по правилата. Европейските правила, така да го кажем.

Имате предвид що се касае до комуникацията между служителите на клуба и медиите?
- Да. И не само.

Споделете подробности, ако счетете за уместно?
- Проведохме оперативка, на която решихме, че за в бъдеще всички коментари, интервюта и гледни точки на служителите на клуба ще бъдат предоставяни единствено от официалния сайт на Локомотив (Пловдив).

На всички служители?
- Да. На г-н Крушарски също. Той се причисли към останалите и каза, че мнението му ще бъде изразявано единствено в сайта ни.

За да няма случаи като този с "Гардиън"?
- Именно. Защото част от медиите търсят провокативни теми и понятия, които не са от полза за Локомотив.

"Гардиън" писа за Христо Крушарски

"Гардиън" писа за Христо Крушарски

Цветущият бос попадна в любопитен материал на реномираното издание

Тогава друг "горещ" акцент от милата ни родна картинка - съдийството. Тема, стара колкото е и футболът ни. Забелязва се известно напрежение по тази допирателна напоследък. То може би е непрекъсната величина, но този път ескалира скоростно. Кой е виновен? Клубовете ли са прекалено взискателни, налюдателят ни от чужбина ли не "наблюдава" качествено, самото звено ли не се ръководи качествено - какъв е проблемът?
- Ще Ви отговоря така - в един клуб като не е качествена селекцията, каквито и наблюдатели и правила да бъдат наложени - няма да стане.

Да продължа метафората - как да си ги "школуваме" тези кадри? Да направим ДЮШ за съдии? Явно не се работи с тях достатъчно, преди да излязат "на сцената"?
- Материалът трябва да го има. Със санкции и корекции може и да успеем да вкараме нещата в правия път, но само ако я има основата и качествените кадри. Иначе нищо няма да стане и все ще си говорим едни и същи неща, задавайки си еднакви въпроси, а и давайки старите, познати отговори.

Васил Драголов: Съдиите започват да пречат сериозно на българския футбол

Драголов: Съдиите започват да пречат сериозно на българския футбол

"Камбуров продължава да е един от най-силните футболисти в нашето първенство"