Локомотив (Мездра) победи Вихър (Славяново) с 3:1 в мач от 11-ия кръг на Северозападната Трета лига.

Брайън и Валдемар Стоянови бяха точни съответно в шестата и 71-ата минута. Лионел Матадос оформи крайния резултат в 91-ата минута. Така гостите не успяха поне временно да се изкачат на първата позиция в класирането. Светослав Кръстев в 70-ата минута вкара единственото попадения за Вихър за 1:1.

Още в първите минути на срещата Локо (Мездра) успя да открие резултата. Лионел Матадос центрира ниско и не особено опасно в наказателното поле на Вихър. Там защитникът на гостите Светослав Кръстев се опита да поеме с гърди, което се оказа изключително грешно решение и изпусна кълбото. То попадна в капитана на "железничарите" Брайън Стоянов, който се оказа очи в очи с вратаря и беше безпощаден за 1:0.

До края на първата част играта беше равностойна и до повече попадения не се стигна. През второто полувреме играчите на Вихър се вдигнаха на щурм и усилията им дадоха резултат в 70-ата минута. Тогава грешникът при първия гол Светослав Кръстев успя да засече топката с глава за 1:1.

Отговорът на "железничарите" беше мълниеносен. Няколко секунди след гола, който допуснаха, Лионел Матадос подаде добре на Валдемар Стоянов, за когото бе изключително лесно да вкара за 2:1.

В самия край на срещата Лионел Матадос завърши много опасна контраатака за домакините. След много добър пас той успя да елиминира защитник на Вихър и с много плътен удар вкара за 3:1.

След тази ценна победа Локомотив (Мездра) събра актива от 14 точки и поне временно се изкачва до 10-ата позиция, като измества втория отбор на Етър. Вихър от своя страна изпусна шанса си да измести Севлиево от първата позиция. Тимът от Славяново остава с 24 точки, като рискува да бъде изместен от Левски (Лом) и Спартак (Плевен).

Стартови състави:

Локомотив (Мездра): 31. Кристиян Дяков, 4. Мартин Михайлов, 21. Генади Петров, 19. Васислав Димитров, 18. Светослав Ангелов, 8. Гроздан Иванов, 6. Николай Ковачев, 3. Давид Стоянов, 11. Лионел Матадос, 10. Браиан Стоянов, 88. Милен Василев

Вихър (Севляново): 12. Теодор Тодоров, 6. Любомир Борисов, 3. Тони Паликрушев, 4. Светослав Кръстев, 17. Станислав Иванов, 18. Жюлиен Бенков, 10. Йоан Петков, 8. Цветан Петров, 7. Милен Тодоров, 11. Константин Генков, 20. Иван Иванов