Ръководството на Локомотив (Горна Оряховица) обяви, че клубът стартира новата 2019 година във финансова стабилност, както и че подготовката на отбора започва на 8 януари.

"Събираме се на 08 януари 2019 година за първа тренировка и начало на подготовката за новия полусезон. Тогава ще са ясни имената на новите попълнения в нашия отбор. Ще запознаем момчетата с целите и задачите пред отбора преди началото на пролетта. Няма да се борим за оставане и живуркане в групата, преговаряме с доста футболисти, но ще подберем това, което ни е нужно. Искаме да работим в перспектива, да създадем с треньорския щаб една здрава сплав между рутината и младостта в дългосрочен план. Контролите са уточнени - ще бъдат осем на брой.

Стартираме първата на 23 януари срещу Ботев (Пловдив). Надявам се всички да са здрави, за да направим една хубава подготовка преди началото на полусезона във Втора лига. Желанието ни е да вдигнем конкуренцията в отбора. Който се влага най-много и работи усърдно в тренировъчния процес, той ще бъде в титулярния състав. Този, който покаже най-голямо старание, той ще е, борбата за място ще вдигне несъмнено нивото на отбора. Сплав между рутина, младост и себераздаване - такъв искам да виждам Локомотив (Горна Оряховица) в предстоящите мачове!", каза старши треньорът на "железничарите" Красимир Мечев.

Ботев (Пд) дава старт на 2019 година с контрола срещу Локомотив (ГО)

Ботев (Пд) дава старт на 2019 година с контрола срещу Локомотив (ГО)

Все още не е уточнено на коя дата ще се изиграе проверката

"На футболистите всичко е изплатено за разлика от много отбори във Втора лига и не дължим нито лев на доставчици и хотели, а задълженията към НАП драстично намаляват. Завършваме 2018 година финансово стабилни. Тихомир Трифонов-Херо удължи договора си до 2021 година. В отбора остава и опитният страж Евгени Александров, който бе стабилен на вратата въпреки спекулациите, че ще играе в чужбина.

Разполагаме с много добра тренировъчна база в гр. Долна Оряховица и преценихме, че не е нужно да се разхищават финансови средства за лагери. Подготовката на отбора ще се проведе изцяло при домашни условия", пък допълни президентът на клуба Георги Бижев.