Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп не знае дали мърсисайдци и останалите клубове от английската Висша лига ще играят не само този уикенд, а и в програмата по Коледа и Нова година. Все пак "червените" ще продължат с тренировките до момента, в който им забранят да го правят.

"Ситуацията не е приятна и никой не знае какво може да се случи тези дни. Ще ходим на тренировъчната база до момента, в който ни кажат да не го правим повече. Специално за мача с Нюкасъл бяхме без трима футболисти, като и тримата отпаднаха в деня на срещата.

Питате ме дали ще спрат първенството? Не знам дали ще го направят и дали ще ни върнат след две седмици. Нищо не знам. По-рано днес гледах състава на Евертън и честно да ви кажа, не познавам половината от футболистите им.

При нас също трима са аут заради COVID-19, а имаме мачове на 26 и 28 декември. Разполагаме с 13 футболисти и ми изглежда невъзможно да изкараме тази програма. Нуждая се от отговори на много въпроси, но решението изобщо не е в моите ръце.

В подготовката ни за мача анализирахме повече Борнемут, отколкото Нюкасъл. За последно спечелихме с 2:1 срещу Еди Хауи именно в периода, в който той водеше Борнемут. Очаквахме нещо подобно да се случи пак и неговият отбор отново ни създаде големи проблеми", каза Клоп пред "BBC Sport".