Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп най-после видя отбора си да играе силно и да печели. След серията от лоши резултати, "червените" надвиха с 2:0 градския си съперник Евертън и изместиха Челси от 9-ото място в Премиър лийг, но все още мечтаят за топ 4.

"Атмосферата беше прекрасна. Влюбен съм в нашите фенове, а футболистите им се отплатиха. Получи се истинско дерби. Играхме така, както искахме, а не както Евертън искаше. Бяхме едно цяло, борихме се и вкарахме два гола след прекрасни контраатаки", сподели Клоп.

Ливърпул спечели дербито с Евертън, Гакпо с дебютен гол

Ливърпул спечели дербито с Евертън, Гакпо с дебютен гол

"Червените" запазиха шанс за топ 4

"Представянето ни през целия мач беше едно от най-добрите ни в последно време. Ще сме доволни и на победи в мачове, в които не играем добре, но много по-хубаво е да взимаме трите точки заслужено, а днес заслужихме да спечелим. Това е огромно облекчение. Каквото и да беше поискала публиката от мен, щях да го направя. Освен да си сваля дрехите", показа чувство за хумор германецът.

"Клубът ни е имал и по-големи проблеми. Искам Ливърпул да покаже как се справя с трудностите. Днес се насладих на всяка една секунда от мача", каза още Клоп.