Новото попълнение Коуди Гакпо има огромен потенциал и трансферът в Ливърпул бе завършен в правилния момент, заяви мениджърът Юрген Клоп на пресконференция, цитиран от Ройтерс.

Нидерландският национал, който отбеляза три гола на Световното първенство, се присъедини към английския футболен клуб от ПСВ Айндовен срещу предполагаема сума от 37 милиона лири.

Медии във Великобритания твърдят, че Манчестър Юнайтед е бил другият голям кандидат за подписа на нападателя.

"Той е много добър футболист и има разнообразни качества. Трансферът е голям и за него, и за нас. Страхотен ден за двете страни като цяло. Гакпо е младо момче и има сериозен потенциал.

Ако беше в различна обстановка и бе вкарал 40 гола в Испания, а не в Нидерландия, сигурно нямаше да можем да си го позволим. За мен лично таймингът за трансфер е идеален. Тези неща се правят, докато съответният футболист все още не бележи по 55 пъти на сезон", заяви Клоп.

"Следяхме внимателно неговото развитие и той не разочарова. Вярваме в това, което правим с трансферите на офанзивни играчи. Всички правят бързо следващата крачка заради начина, по който работим с тях. Ливърпул помага на подобни момчета".

Клоп: От всички футболисти, които съм виждал през живота си, Меси определено е най-великият

Клоп: От всички футболисти, които съм виждал през живота си, Меси определено е най-великият

Германецът не спести похвалите си за аржентинеца