Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново изрази несъгласието си от начина, по който ВАР взима решение за засадите. Повод за това стана голът на Джеймс Мадисън, с който Лестър изравни резултата в днешния двубой с мърсисайдци. Попадението първоначално бе отменено заради засада на Амарти, който протегна крака си, но след намесата на ВАР бе преценено, че засадата е покрита с милиметри.

"Това беше мач, който трябваше да спечелим. Играехме добър футбол, доминирахме, вкарахме гол и можехме и трябваше да отбележим още. Всичко бе наред и след това се започна - дузпа, фал, засада, няма засада, гол. Това имаше съвсем реално влияние. Това е нещо, което трябва да се промени. За мен при първия гол на Лестър имаше засада. Разликата е в това, че си мислим, че тези решения са обективни, но не са. Трима футболисти на Лестър бяха в засада. Видях няколко пъти гола и момента, в който те правят стоп кадър, за да се види кой е в засада и кой не. Той (б.ред. - Мадисън) все още не е докоснал топката. Всичко това означава, че все още някой взима индивидуално тези решения за това кой е в засада и кой не. Взеха съвсем друг момент", каза специалистът. 

"Вторият гол очевидно е плод на неразбирателство. Това е ситуация, в която някой трябва да извика. Не чух никой да извика, което не е готино. Третият гол е нещо, което изобщо не харесвам. Представянето за 75 минути беше изключително, а след това загубихме с 1:3. Това показва в колко трудна ситуация се намираме", коментира Клоп.

Трета поредна загуба за Ливърпул, Лестър изпревари Юнайтед във временното класиране

Трета поредна загуба за Ливърпул, Лестър изпревари Юнайтед във временното класиране

"Лисиците" шокираха мърсисайдци с обрат за няколко минути