Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп отново изрази желанието си за пет смени в мачовете от английската Висша лига.

"Големите първенства в Европа, а и не само те, приеха промяна на правилото за смените от три на пет смени на мач, тъй като много играчи се връщат към тренировки и мачове без нужната подготовка. В Англия обаче клубовете гласуваха против.

За да промениш правилото, се нуждаеш от 14 гласа. Тука има нещо сбъркано. Например искам да знам колко играчи на Бърнли играят международни мачове, викани са в национални отбори. Когато някои футболисти, като нашите например, имат по три мача на седмица, такива като Бърнли нямат мачове.

Говорим за проблем, който някои клубове и някои играчи определено имат. Но това се решава от други отбори. Тъй като ние сме по-конкурентни и можем да имаме повече варианти, дори и хора като бройка, те казват не. Това е истински проблем.

Най-силната лига в света, най-интензивното първенство по футбол, е единствената лига, която има правило за три смени, и то в тази обстановка. Със сигурност това не е правилно и трябва да се промени, без съмнение. Но не виждам как ще стане, защото някои хора нямат воля или просто не искат, за да им се чува мнението", каза Клоп.

Големият проблем за Ливърпул стартира след 2 януари

Големият проблем за Ливърпул стартира след 2 януари

Тогава Салах поема за Африка