Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна в интервю за "Скай Спортс", че е развълнуван от това, че ще работи с Ливърпул, който ще изглежда по различен начин.

"Не бива да се притеснявате, когато мислите за нас, а трябва да сте развълнувани, когато си представяте какво можем да направим. Знам колко е добър Садио Мане, ще осъзнаем колко е бил важен за нас, защото имаше "Садио моменти", в които никой друг не можеше да действа по-добре от него.

Нотингам Форест се подсили със защитник на Ливърпул

Нотингам Форест се подсили със защитник на Ливърпул

Неко Уилямс ще защитава цветовете на новака във Висшата лига през този сезон

Това не е толкова лошо, защото преди две години при нас дойде Диого Жота и свърши страхотна работа. Боби Фирмино може би не направи толкова силен сезон заради контузиите, но на тренировки Фирмино се завърна на 100 процента - световна класа.

Не можем да правим същите неща всяка година, това е невъзможно. Имаме основа, върху която трябва да надградим, за да сме по-непредвидими за останалите. Това е възможно, благодарение на новите футболисти, които имат различни способности. Как можеш да подобриш отбор от световна класа? С тренировки очевидно, ние вярваме в това, но и с привличането на нови играчи. Имаме нужда от свежа кръв, от нова динамика, от желание да създадем нов вълнуващ тим.

Понякога правиш точно каквото искаш, а друг път трябва да реагираш в ситуация, в която Садио ни каза, че иска да напусне. Трябва да го заменим, а той е много добър футболист. За щастие ние успяхме да направим това още през миналия прозорец, като доведохме Луис Диас, а сега Дарвин. Фабио е много вълнуващ играч. Чакам с нетърпение сезона. Знам, че феновете си казват: "Господи, той напусна, как ще се справим?" Но аз се вълнувам от новите възможности.

Двама от футболистите ни от световна класа в атака са още тук, плюс още качество. Гръбнакът на тима е добър - защитата, средната линия, има интересен микс от опит и младост. Тук е всичко, от което имаме нужда - креативност, здрава работа, игра от наказателно до наказателно поле. Трябва само да ги използваме по правилния начин. Имаме четирима от най-добрите защитници в света. Имаме основата, но и конкурентите не спят и се подобряват", каза Клоп.

Клоп уверен: Ливърпул ще се бори за титлата

Клоп уверен: Ливърпул ще се бори за титлата

"Очаквам с нетърпение сезона"