Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп остана доволен играта на отбора му при победата над Кристъл Палас (3:1) през голяма част от първото полувреме. Специалистът обаче не е доволен от видяното през втората част в южен Лондон.

"Този мач беше малко като ужаса Джекил и Хайд. Можехте да видите колко добри можем да бъдем през първите 35 минути. След интензивната седмица обаче нямам обяснение защо интензитетът ни спадна толкова сериозно.

Бяхме мудни в последната линия, а през второто полувреме нямахме нужната компактност да пресираме високо и дистанцията между линиите не беше добра.

Играхме с високо изнесена линия и не успявахме да ги оставяме в засада, което, разбира се, е наша грешка. Трябва да опитваш непрестанно да се справяш добре, но накрая се нуждаеш от резултат - това е футболът.

Направихме го, борихме се и успяхме. Кристъл Палас е наистина много талантлив отбор, уау. "Отворихме им вратата" през второто полувреме и те бяха по-готови от нас за вторите 45 минути. Това прави обаче успеха по-сладък за нас, тъй като трябваше да работим много.

Дузпата беше наистина много важна за крайния резултат. Не видях дали е категорична, но в крайна сметка реферът отиде да я прегледа и се е уверил за себе си. Хората в Палас не са съгласни, а аз го разбирам това.

Спечелихме важни три точки в интензивен период, което ще ни помогне да вземем глътка въздух. След паузата започваме отново", каза Клоп.

Ливърпул победи Кристъл Палас с 3:1 във Висшата лига

Ливърпул запази интригата за титлата

Доближиха се на 9 точки от Ман Сити