Нов расистки скандал се разрази с участието на английски клуб. Този път става дума за Ливърпул. 

Феновете на "мърсисайдци" опънаха плакат по време на мача с Генк в Шампионската лига, на който редом до трофея от Шампионската лига позира нападателят Дивок Ориги. Белгиецът е хванал с едната ръка трофея, а с другата държи собствения си полов орган, изобразен хиперболистично огромен. Имало е и скандирания "Дивок с големия член".

От Ливърпул се възмутиха от този банер, който според тях е представлявал "обиждащ расов стереотип". Затова от клуба направили всичко възможно той да бъде свален възможно най-бързо. Още повече, че висял над главите на две жени. 

"Ръководството на Ливърпул изразява тоталното си възмущение от обидния плакат, издигнат на трибуните с наши привърженици на стадиона в Белгия преди първия съдийски сигнал на мача. За да сме ясни, той изобразява обиждащ расистки стереотип и е напълно неприемлив.

Действахме бързо, за да може този плакат да бъде отстранен и сега работим с местните власти, както и с охраната на стадиона в Генк, за да идентифицираме отговорните за този случай. Когато ги открием, те ще бъдат наказани с цялата строгост на мерките, които предприемаме при такива актове", написаха от клуба.

Юрген Клоп: Мачът не ми хареса, но в някои отношения бяхме брилянтни

Юрген Клоп: Мачът не ми хареса, но в някои отношения бяхме брилянтни

"Резултатът е добър"