Юрген Клоп бе избран за най-добър мениджър на изминалия сезон в английската Висша лига. Наставникът на Ливърпул заслужи признанието за втори път в кариерата си след шампионския сезон 2019/ 2020 година, пише БТА.

Германският специалист бе предпочетен в анкетата, макар че Ливърпул не успя да спечели титлата, като остана втори на точка след първенеца Манчестър Сити.

"Това е голяма чест, беше луд сезон. В последния кръг само два мача бяха без значение, а през останалата част интригата беше за всички ключови позиции в класирането.

Проблем за Клоп преди финала на Шампионска лига

Проблем за Клоп преди финала на Шампионска лига

Дивок Ориги ще пропусне финала срещу Реал (Мадрид) заради контузия

"Беше малко напрегнато, не беше най-добрият край за нас, но вече сме го преодолели. И когато спечелиш награда като тази, ти или си гений, или имаш най-добрия треньорски щаб в света - аз тук съм с четирима от моя треньорски щаб и те знаят колко много ги ценя", каза Клоп след връчването на наградата.

Клоп получи и трофея на името на сър Алекс Фъргюсън, за който се гласува от мениджърите във всички дивизии в Англия. Самият сър Алекс обяви победителя и каза: "Това е агония, това е абсолютна агония... Юрген Клоп."

Мениджърът на Ливърпул добави: "Гласуването на моите колеги очевидно е най-важната награда, която можете да получите. Не вярвам в индивидуалните награди във футбола като цяло, това е отборен спорт и не бих бил нищо без тези момчета там. Всичко е за това какво можем да направим заедно и какво направихме заедно".