Най-добрият млад играч на последното Световно първенство Енцо Фернандес (21 години) се е съгласил да премине в Ливърпул, пише аржентинският "Diario La Capital". Според този източник Фернандес се е съгласил да остане под наем в Бенфика до края на сезона и след това да премине в английския клуб.

"Трансферът все още е на ниво устно споразумение, договор не е подписан, но може да се случи през януарския трансферен прозорец", пише изданието.

Енцо Фернандес - най-добрият млад играч в Катар

Енцо Фернандес - най-добрият млад играч в Катар

За най-добър вратар на турнира беше избран Емилиано Мартинес

Фернандес е на 21 години, той има голяма роля за спечелването на титлата на Аржентина. В пет от седем мача той започна от първата минута, вкара един гол и записа една асистенция. Той пристигна в Бенфика от Ривър Плата миналото лято и веднага се утвърди като един от най-добрите играчи в португалския отбор. Според "Transfermarkt" Фернандес струва 35 милиона евро, но реално тази цена е много по-висока.

Миналото лято Ливърпул привлече уругвайския нападател Дарвин Нунес от Бенфика за 80 милиона евро. Засега той се оказва добро попълнение, въпреки че известно време търпеше критики. Нунес вкара девет гола в 21 мача за Ливърпул.