Сръбският полузащитник Неманя Матич е на мнение, че португалския треньор Рубен Аморим е идеален за мениджърския пост в Ливърпул.

В интервю за португалския вестник O Jogo, Матич засегна и темата за настоящия наставник на Спортинг Лисабон Аморим, с когото бе съотборник в Бенфика. Сърбинът вярва, че португалецът би се справил на ниво в Ливърпул.

"Рубен Аморим е страхотен човек. Той беше един от хората, които ми помогнаха най-много, когато пристигнах в Бенфика, защото говори английски много добре. Надявам се, че не е забравил езика", пошегува се Неманя Матич, който носи екипа на Олимпик Лион.

"Виждам го в голям клуб. Не знам дали ще бъде Ливърпул, но ако това се случи, аз съм сигурен, че той ще бъде отличен заместник на Юрген Клоп, защото Рубен разбира футбола и има характера да бъде страхотен треньор. Той вече е такъв в момента. Бих искал да го видя във Висшата лига, но нека видим какво ще се случи", добави Матич.

Воденият от Рубен Аморим тим на Спортинг Лисабон заема първо място във временното класиране в португалския футболен шампионат със 77 точки след 29 изиграни мача.

Лидерите на Ливърпул са съгласни Рубен Аморим да бъде следващият им мениджър

Лидерите на Ливърпул са съгласни Рубен Аморим да бъде следващият им мениджър

Португалецът все още отрича, че ще поеме мърсисайдци