Манчестър Сити се справя по-добре от Ливърпул в най-важните моменти и това може да даде предимство на шампионите в битката за титлата в английското първенство по футбол, заяви анализаторът на Sky Sports Джейми Карагър. Неговият роден клуб Ливърпул завърши наравно 2:2 с Манчестър Юнайтед, след като доминираше в по-голямата част от мача.

Равенството на "Олд Трафорд" изравни Ливърпул и Арсенал на върха, а Сити е с точка пасив седем мача преди края.

Гари Невил разкритикува играта на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул

Гари Невил разкритикува играта на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул

Ето какво каза

"Ако гледаме само класирането в първенството, Ливърпул все още е в много добра позиция. Писна ми обаче да слушам постоянно как ще бият този с 3:1 и онзи с 4:1. Никога не бива да подценяваш гостуване на Манчестър Юнайтед. Те бяха трагични в 70 или 80% от времето, но мачът все пак завърши наравно 2:2", заяви Карагър за Sky Sports.

"Помня ясно времената, когато Манчестър Юнайтед печелеше всичко. Помня гостуване на 'Анфилд', когато те преследваха требъл, но мачът ни с тях завърши 2:2. Ние не бяхме особено силен отбор тогава, но пак стигнахме до изравнителен гол в последната минута.

"Това правят тези два клуба винаги, независимо колко голяма е разликата помежду им в даден момент. Тази разлика се видя и в неделя на терена, има я и в статистиката, но в това дерби никога няма момент, в който се чувстваш като краен победител.

"Разлика има между Ливърпул и Манчестър Сити, защото Сити се справят по-добре в най-важните моменти. Двата отбора са коренно различни, разбирам това много добре. Ливърпул играят като обезумели и пресират по целия терен, а Сити има по-балансиран и по-изчистен стил".