Новият офанзивен футболист на Ливърпул - Коди Гакпо призна, че му е трудно да привикне с ролята на централен нападател, на която Юрген Клоп го използва вече няколко пъти.

"Аз съм футболист, който предпочита директния стил на игра" - заяви Гакпо в интервю за онлайн списанието на Ливърпул "Walk On".

"Аз съм атакуващ играч, който може да дриблира, да подава и да бележи - продължи той. - Трябва да се подобрявам постоянно, за да мога да помагам на тима. Добре е за кариерата ми, че мога да бъда използван на различни позиции, но смятам, че в крайна сметка всеки състезател си има позиция, която обича най-много и на която вероятно е най-силен. В момента за мен това е да съм на лявото крило, където изкарах последните четири години. Свикнал съм с този пост, но пък може би ще се развия и на друга позиция.

Срещу Ууулвс във ФА Къп и срещу Челси за първенство бях в центъра на атаката. Там ми хареса, но пък не съм привикнал с тази си роля и съответно е необходимо да се развивам в тази насока. Не знам дали ще се превърна в централен нападател, макар че още преди време Ван Гаал ми каза, че в крайна сметка ще стане точно това".

Ван Нистелрой: Коди Гакпо мечтаеше за Юнайтед, но отиде в Ливърпул

Ван Нистелрой: Коди Гакпо мечтаеше за Юнайтед, но отиде в Ливърпул

"Беше в контакт с Тен Хаг от август"