Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконференция преди утрешния полуфинал на Световното клубно първенство срещу мексиканския Монтерей. 

"Трябваше да вземем решение и го направихме така, защото знаехме за поканата за участие на световното клубно първенство много преди да разберем дали ще играем в този кръг на турнира за Купата на Лигата - заяви германецът. - Това е простото обяснение и ето, че сме тук. Не пътувахме 3000 мили (почти 5000 км), за да се покажем на камерите и да се мотаем по терена. Този отбор има психиката на боец, справяме се с предизвикателствата, намираме решения и се концентрираме върху следващия мач, където и да е той. 

Сега сме тук, играем с Монтерей утре и имаме цялата информация, която ни е нужна. Ще бъдем подготвени и ще опитаме да спечелим този сблъсък. Определено не гледаме на нас като на някакви огромни фаворити, а просто като на един от отборите, които ще искат да спечелят трофея.

Дали световното клубно първенство е най-важният турнир в света? Не знам. Знам само това, че в него участват регионалните шампиони от всички континенти. В Европа всеки гледа на Шампионската лига като на най-големия турнир, но попитайте футболистите от КОНКАКАФ. Попитайте и онези от Азия. Всички те си имат техните турнири. Може би сте видели как Фламенго празнува трофея от Копа Либертадорес. Ние просто представяме Европа и имаме намерение да го направим по най-добрия начин. Надявам се да се убедите в това утре вечер. 

Не съм сигурен какво точно означава най-добър отбор в света през лятото, до последния ни мач или до момента, в който си говорим. Важно е само как ще се представим утре, защото абсолютно никой не се интересува от случилото се преди три, пет или шест дни. Готови сме и това е единственото нещо, което ме интересува като цяло. Аз съм оптимистично настроен, но няма мач, който да смятам за спечелен преди неговото начало. Готови сме да работим здраво, да намерим правилния състав за утре и да се борим за победата. Уважаваме противника, ще тренираме за него следобед, ще го направим и утре сутрин. Тук сме, за да спечелим трофея, а не за да се покажем пред хората", заяви Клоп.

Промени в групата на Ливърпул за Доха

Промени в групата на Ливърпул за Доха

Трима отпаднаха