Юрген Клоп сравни победата на Ливърпул над Нюкасъл със знаменит триумф срещу Барселона в Шампионската лига, но се оплака, че на Върджил ван Дайк е показан "мек" червен картон. Дарвин Нунес влезе от резервната скамейка, за да вкара два късни гола за зашеметяващата победа с 2:1 с 10 играчи на "Сейнт Джеймсис Парк".

"Това беше една от най-добрите ми победи като треньор. Беше дори по-трудно от победата над Барселона, защото не играхме на "Анфийлд". О, Боже мой, хареса ми това. Казах им на полувремето, че можем да обърнем и че това е история, която можем да разкажем на внуците. Ще видя моите след 10 дни и ще им разкажа. С 10 души в моите над 1000 мача никога не съм виждал нещо подобно. Срещу отбор като Нюкасъл, в такава атмосфера", каза Клоп.

Нюкасъл - Ливърпул 1:2 в мач от Висшата лига

Изумително! 10 от Ливърпул обърнаха Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк" в последните минути

Вижте подробности

"Червеният картон трябва да се погледне отново. Няма активен контакт от Върджил. Има контакт с топката, но е мек. А сега има наказание от три мача", оплака се германецът.

Мачът, за който говори Клоп, е знаменитият срещу Барселона преди четири години, когато след поражение с 3:0 на "Ноу Камп", Ливърпул обърна двубоя у дома и спечели с 4:0.