Харизматичната натура на Юрген Клоп го направи една от най-популярните фигури в Премиършип. И докато много други мениджъри носят костюм на тъчлинията по време на мачове на отборите си, то Клоп предпочита да носи анцуг. Босът на мърсисайдци разкри каква е причината за семплото му облекло.

"Имам костюм за сватби, погребения и ако някой ми каже, че трябва да нося костюм на мач, няма да му обърна внимание", каза той. "Няма причина да нося. Не се чувствам комфортно и не мога да дишам правилно. Не искам да се налага да мисля за облеклото си преди мач, затова предпочитам анцузите".

Всъщност, Клоп е носил костюми по време на престоя си в Борусия (Дортмунд), както и през първата си година в Ливърпул 2015/16 на мачовете от Лига Европа, но твърди, че такива неща няма да се повтарят за в бъдеще.

"Когато започнах в Шампионската лига, носех, защото бях задължен. Но още първия път, когато видях друг мениджър до мен да не носи костюм, приключих с това. Не искам аз да изглеждам добре, отборът ми трябва да изглежда добре. Това е основната ми цел".

Юрген Клоп: Нашите емоции стават публично достояние

Юрген Клоп: Нашите емоции стават публично достояние

"Но това ми харесва"