Близо 900 фенове на Ливърпул, които присъстваха на миналогодишния финал на Шампионската лига в Париж, заведоха съдебни дела срещу Европейската футболна централа за телесни повреди, за които се твърди, че са причинени от хаоса извън стадиона.

Адвокатската кантора "Leigh Day" подаде иск срещу УЕФА в понеделник, според публично достъпни записи на дела, заведени във Върховния съд. От фирмата заявиха пред "Ройтерс", че е издала жалби от името на 887 лица и има общо 1076 клиенти.

ФА разследва Ливърпул след мача с Манчестър Сити

ФА разследва Ливърпул след мача с Манчестър Сити

Ливърпул е разследван за това, че неговите играчи наобиколиха съдия в 34-ата минута

Две други адвокатски кантори, Pogust Goodhead и базираната в Ливърпул Binghams Solicitors, заявиха миналата година, че също представляват фенове на англичаните, които възнамеряват да съдят УЕФА.

Европейската централа не отговори веднага на искането за коментар по съдебния казус.

Генерален секретар Теодор Теодоридис каза миналия месец, когато УЕФА обяви, че ще възстанови парите на феновете на Ливърпул, които са имали билети, че "разпознава негативния опит на тези фенове".

УЕФА се извини, след като първоначално обвини феновете на Ливърпул за хаоса, който забави миналогодишния финал с 36 минути, след като хиляди привърженици на"червените" не успяха да влязат на "Стад дьо Франс" за мача срещу Реал (Мадрид) на 28 май.

Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал в надпревара за световен шампион с Аржентина

Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал в надпревара за световен шампион с Аржентина

Алексис Мак Алистър може да стане играч на някой от водещите клубове