Английската футболна асоциация (ФА) започна официално разследване срещу Юрген Клоп заради неспортсменско и непристойно отношение на мениджъра на Ливърпул към съдията на мача с Тотнъм - Пол Тиърни.

Клоп започна словесен диспут със Съдийската комисия към ФА, след като каза, че Тиърни е търсел вендета срещу Ливърпул при победата с 4:3 срещу гостите от Лондон през изминалия уикенд.

"Юрген Клоп от Ливърпул ще бъде разследван за думите си след мача срещу Тотнъм на 30 април. Мениджърът е заподозрян в некоректно поведение, тъй като думите му поставят под съмнение почтеността на длъжностното лице и уронват неговия престиж", съобщава говорител на футболната асоциация на Англия.

По време на мача Клоп изрази на няколко пъти неодобрението си от съдийски отсъждания, включително подминато според германеца нарушение срещу Мохамед Салах преди гола на Ричарлисон за 3:3 в добавеното време. Секунди по-късно обаче Диого Жота вкара за 4:3 и Клоп спринтира към четвъртия рефер, за да празнува около него. Германецът дори разтегна мускул в опита си да стигне възможно най-дълго до съдията.

Тиърни не подмина действията на Клоп и му даде жълт картон. След мача германецът призна, че си е заслужавал санкцията, но добави, че думите на главния съдия към него са били несправедливи.

"Не искам да казвам нищо повече. Съдиите никога не казват какво си говорим, така че и аз ще си замълча. Беше ненужно да празнувам по подобен начин, разбирам това, но думите му след жълтия картон също бяха излишни", каза Клоп.

"С г-н Тиърни си имаме история и наистина не знам какво има този човек против нас. Той все отрича, но това не отговаря на истината. Тудно ми е да опиша самия начин, по който ме гледа.

"Специално ще се върна към един сезон, който беше много важен за нас. Тогава Пол Тиърни не даде червен картон на Хари Кейн (при равенство 2:2 в Лондон през декември 2021)".

Съдиите и мениджърите може би не желаят да правят диалозите си публични, но те не са и тайни. Съдийската комисия вече изслуша аудио записа и подкрепи Тиърни в диспута с Клоп.

"Наясно сме с коментарите на Юрген Клоп след мача на неговия отбор с Тотнъм", твърдят от комисията.

"Всяка дума на съдиите от Висшата лига се записва чрез комуникационна система и ние вече изслушахме диалозите между Пол Тиърни и Клоп по време на мача. Той е подходил професионално, включително при санкционирането на мениджъра на Ливърпул. Отхвърляме категорично обвиненията към Тиърни за непристойно поведение".

Лийдс ангажира Алърдайс за последните четири мача от сезона

Лийдс ангажира Алърдайс за последните четири мача от сезона

Специалистът по спасение отново трябва да се прояви