Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд призна, че е бил приятно изненадан от решението на мениджъра Юрген Клоп да го обяви за втори капитан на отбора, но за англичанина това е само стъпка по пътя към целта му един ден да стане титулярният носител на лентата в родния си клуб. Засега първи капитан обаче ще бъде Вирджил ван Дайк, който наследява поста от Джордан Хендерсън.

"Първо си помислих, че когато мениджърът дойде при мен, ще ми каже да спра да губя топката. Беше прекрасна изненада. Специален момент, който ще запомня. Чувствам се готов. Чувствах, че дори преди да бъда поставен на тази позиция, бях лидер, водещ в нещата, които правя ежедневно в тренировките. Мисля, че и момчетата ме виждат като човек с лидерски качества. Доволен съм, че мениджърът и щабът също виждат това. В манталитета ми е да давам пример. Позицията е невероятна, но сега имам повече отговорност.

Клоп реши кой ще бъде новият капитан на Ливърпул

Клоп реши кой ще бъде новият капитан на Ливърпул

Вижте кой е той

Най-логично е капитан да е Вирджил. Той е такъв и в националния отбор на страната си. Това е добро решение. Той е човек, който е свикнал да има лидерска роля. Може да замени Хендерсън, който бе невероятен капитан. Сигурен съм, че Вирджил ще ни поведе по свой начин. Ние ще го следваме.

Никога не съм се свенил да кажа, че амбицията ми винаги е бил един ден да бъда капитан а на този клуб. Това е крачка в тази посока", коментира Александър-Арнолд по време на пресконференцията на Ливърпул преди утрешната контрола с Байерн (Мюнхен), която ще се играе в Сингапур.