Двама футболисти от националния отбор на Република Северна Македония, които бяха предвидени в списъка за мачовете с Грузия и България, отпаднаха заради контузии, съобщи Футболната федерация на страната.

Така проблемите пред селекционера на Република Северна Македония Благоя Милевски се увеличиха, след като още през миналата седмица стана ясно, че ще има и други липсващи.

Новата двойка контузени са Стефан Ристовски и Валон Етеми, след като преди няколко дни се разбра, че треньорът няма да използва и Дарко Чурлинов.

Ристовски има проблем с ахилесово сухожилие, а Валон Етеми, състезател на турския Истанбулспор, има разтежение на бедрения мускул. На мястото на двамата травмирани Милевски ще извика нови хора, уточняват от федерацията. 30-годишният Ристовски е капитан на отбора и играе в Динамо (Загреб), откъдето съобщиха за травмата му. Това е и причината да не играе вчера в градското дерби с Локомотива (Загреб).

Националният отбор на Република Северна Македония по футбол се събира днес в 18.30 часа на спортен център "Петър Милошевски" за първа тренировка. На 23-и септември те гостуват на Грузия в Тбилиси в среща от група С3 на турнира Лига на Нациите, а три дни по-късно приемат и България в Скопие. Нападателят Тихомир Костадинов и Ердон Даци също няма да бъдат в хотел "Хилтън" днес за началото на лагера, поради контузии, за които се знае отдавна.

 Ромелу Лукаку подновява тренировки до седмица

Ромелу Лукаку подновява тренировки до седмица

Той лекува контузия и отпадна от белгийския състав за мачовете от Лигата на нациите