Фиорентина ще се изправи срещу Олимпиакос във финала на Лигата на конференциите. "Виолетовите" са амбицирани този път да спечелят трофея, след като преди година отстъпиха на Уест Хем с 1:2 в сблъсъка за титлата в тази надпревара.

Ето какво заяви старши треньорът на тима Винченцо Италиано преди сблъсъка в Гърция:

"Фиорентина е готова да се поучи от грешките си от загубения финал миналата година, за да победи Олимпиакос и да вземе трофея в турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Eдинственото нещо, което е различно е, че вече сме преживели някои неща. Имаме малко опит, носим го със себе си и утре трябва да го покажем. Не можем да правим грешки, трябва да сме бдителни и концентрирани.

Тренирали сме дузпи, защото е една от възможностите за определяне на победителя. Имаме много играчи, които носят в себе си личността да вкарват решаващи дузпи. Два кръга за Купата на Италия ги преминахме само с дузпи, но пък в първенството пропуснахме няколко.

Връщайки се на онази вечер в Прага и като си спомня лицата на футболистите, не бих искал да ги видя отново утре.

За нас отношението към мача трябва да бъде такова, че все едно е последният в кариерите на всички ни. Никой не ни дава увереност, че можем да се класираме пак на такъв финал, да играем на такива стадиони. Мачът в Прага ни нарани - целият клуб, и не бива да го допускаме, заради Флоренция".

Капитанът на Фиорентина Кристиано Бираги добави, че специално за него миналогодишният финал е бил много болезнен, защото беше и ударен от чаша, хвърлена от феновете на Уест Хем по време на срещата. Но споменът за поражението в Прага и желанието за реванш са нещата, които движат отбора напред в Атина.

"През миналата година нямахме добър край на всичките ни усилия. Изпихме чашата с горчилка и се надявам, че този опит ще ни помогне да се представим по-различно.

Имаше сериозно огорчение и за нас, и за всички, които ни подкрепяха в Прага", допълни той. "Всички искаме да променим резултат, който не заслужавахме миналата година. За съжаление направихме няколко грешки повече от Уест Хам и бяхме наказани с право. Искаме отмъщение и да вземем този трофей с нас на път за Италия".

Винченцо Италиано: Можехме да вкараме още няколко гола

Винченцо Италиано: Можехме да вкараме още няколко гола

Специалистът съжалява само и единствено за пропуските на играчите му