Старши треньорът на АПОЕЛ (Никозия) Софронис Августи показа уважение към тима на Ботев (Пловдив) преди реванша между двата тима от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Наставникът на кипърския отбор призна, че българският състав разполага с качествени състезатели, но остана убеден в класирането на своя тим за следващата фаза на турнира след нулевото равенство в първата среща в София.

"Готови сме за мача. Ще играем на нашия стадион, пред нашите фенове и сме длъжни да отстраним Ботев. Наясно сме, че няма да ни е лесно. Трябва да бъдем много внимателни и концентрирани. Планът ни е да ограничим пространствата пред състава на гостите, защото знаем, че това е опасен отбор, който разполага с качествени футболисти", коментира треньорът на АПОЕЛ.

АПОЕЛ (Никозия) с още един силен трансфер преди реванша с Ботев (Пловдив)

АПОЕЛ (Никозия) с още един силен трансфер преди реванша с Ботев (Пловдив)

Дани Блум подсили кипърците

"Ботев играе много добре на контраатака и трябва да сме готови за това. Ние обаче също разполагаме с класни играчи, които вече се намират в по-добро физическо състояние, в сравнение с първия двубой в София, защото това беше първият ни официален мач за сезона. Убеден съм, че футболистите, които ще излязат утре на терена от първата минута, ще бъдат готови на 100 процента", допълни той.

"Видях много позитивни неща от моя отбор в първия двубой в София. Свършихме добре своята работа, спазвахме тактическа дисциплина и не дадохме възможности на Ботев да създава положения пред нашата врата. Утре обаче трябва да бъдем по-агресивни, по-креативни, да пресираме високо и така да затрудним противника. Това ще бъде ключово в утрешния мач", завърши Августи.

Срещата между АПОЕЛ и Ботев (Пловдив) е утре (28 юли) от 20:00 часа на стадион "GSP".