Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов коментира пред Дарик радио и dsport положението в тима след избухналата зараза от коронавирус.

Както е известно, Славиша Стоянович е заразен и е в болница, а от играчите с положителен тест са Симеон Славчев, Мартин Петков, Насиру Мохамед, както и докторът на клуба Стамен Илиев. От днес с установена зараза е и Здравко Димитров.

"Състоянието на Славиша Стоянович е стабилно. Той бе приет в болница, но за него се грижат едни от най-добрите специалисти в България. Говоря всеки ден с него, подобрява се постепенно. Надявам се в най-скоро време да се върне на работа. Той е нужен на всички нас и на отбора. От името на всички в клуба му пожелавам бързо оздравяване и скоро да се върне на стадиона".

Коронавирусът атакува сериозно Левски, още един играч с положителен тест

Коронавирусът атакува сериозно Левски, още един играч с положителен тест

Здравко Димитров е най-новият случай

"Не е приятно, когато разбереш, че старши треньорът е болен. Трябва да осъзнаем, че тази пандемия е сериозно нещо. В началото и аз го приемах на шега, но трябва да разберем, че заплахата е сериозна, вижте колко хора погуби. Надявам се всичко да приключи в най-кратки срокове".

"Футболистите и треньорският щаб продължава да работи по начина, по който го правеше и досега. Момчетата са сериозни, готвят се за предстоящия мач с Черно море. Имаме футболисти, които са извън строя. Симеон Славчев е с коронавирус. Надявам се да няма нови изненади до мача с Черно море, но това е нещо, което не можеш да предвидиш".

"Всеки ден контактувам със Славиша Стоянович за тренировъчния процес. Готов съм за отговорността да поема тима за мача с Черно море. Стоянович също играе важна роля за всичко. Всеки би искал да ръководи клуб, в който всичко е нормално, но аз не се плаша. Това е голям опит за мен", обясни Живко Миланов.