Футболният агент Николай Жейнов заяви, че намаляването на заплатите на футболистите трябва да става само, ако те са съгласни с това. Както е известно, в Левски стартират такава процедура.

В Италия писаха, че Кристиано Роналдо е недоволен от едноличното решение на ръководството на Ювентус да орежат възнагражденията на играчите и заради това е поискал през лятото да бъде продаден на ПСЖ.

"Едностранно, от страна на Левски, не може да идва решението за заплатите. В Европа няма такава практика! Имам представа как действат клубовете във Франция, Испания, Португалия - няма такава практика там. Инициативата не трябва да идва от клубовете.

Наскоро четох какво беше заяви Павел Колев относно мерките в Западна Европа. Той беше цитирал фактите неточно. Трябва да внимаваме много какво изнасяме в публичното пространство.

В момента трябва да се преработят много закони. Ако един футболист вече е подписал с нов клуб, а докато е в стария получи контузия, какво става? Не трябва да се правят прибързани решения.

Декларацията на клубовете за прекратяване на първенството е проява на лош вкус. Другата половина от елита съгласни ли са? Ще трябва да се намери формула, която да удовлетвори желанието на всеки клуб. Защо не се обърне първенството - така ще се спести зимната подготовка. През зимата клубовете харчат пари. Удължаването на първенството не е толкова голяма загуба в момента.

Надявам се предложението в Левски да идва от футболистите, а не от клуба. Нека не се връщаме във времето на социализма, когато капитанът определяше всичко. Сумата, която ще се спести, около 400 000 лева... Нещо има, нещо не разбирам... Всеки клуб трябва да решава сам, но инициативата трябва да идва от футболистите. Иначе ще се вкарат в съдебни спорове. ФИФА може би ще направи трансферния период от юли до края на декември. Това е слух сред мениджърите", каза Жейнов пред Sportal.bg.

Официално: Левски стартира процедура за намаляване на заплатите с 50%

Официално: Левски стартира процедура за намаляване на заплатите с 50%

Докато няма мачове