Жерсон Кабрал разкри, че решението да не играе до края на сезона не е на треньора на Левски Георги Дерменджиев. Ето какво каза състезателят на "сините" в ефира на "Дарик":

"Чувствам се добре, все пак започнахме година добре, играх силно, но в крайна сметка такова бе решението на Левски. Уважавам го и го приемем. Странно е малко, но това е положението. Бизнес.

Аз съм футболист, не исках да завърша кариерата ми така, но искам да играя. Имаме 7 оставащи мача, мислех, че мога да помогна в тях, започнах всички срещи от началото на сезона. Малко е сърцераздирателно и разочароващо. Но аз съм професионалист и съм ок с това решение, колкото и да е разочароващо. Ситуацията е сходна с другите двама, защото и тримата започнахме във всички мачове и бяхме основни играчи, но това е бизнес и политика.

Снимка 414671

Източник: Instagram

Трябваше да свикна в началото. Тук футболът е физически и по-здрав. Трябваше ми време да се адаптирам. Футболът е върхове и спадове, но започнах да се чувствам все по-уверено. Славиша Стоянович ми вдъхна увереност, получих подкрепа и от отбора, вкарах голове, имах асистенции, вкарах 10 гола, асистирах 7 пъти в 20 мача. Това е факт. Така, че добра е оценка за този сезон. Не играх във всички мачове добре, както исках, но футболът е трудна игра и няма как да има постоянство. Тренирам с тима, тук съм. Няма да ме ползват, но аз тренирам професионално и ще напусна с високо вдигната глава през входната врата.

Славиша Стоянович е специален и добър човек и треньор. Хората мислят, че играчите са само играчи, но те са и хора. Славиша погледна в този аспект. Той е много добър човек. Помогна ми страшно много.

Снимка 413753

Източник: EPA/БГНЕС

И други ми помогнаха. Благодаря на администратора Райко и на домакина Божидар. Те бяха с мен и в добрите и лошите моменти в Левски. Направиха много за мен. Лесно е, когато си във форма и всички те окуражават. Трудно е, когато си в дупка. Тези трима души са специални за мен по време на престоя ми в Левски.

Жерсон Кабрал: Не беше това начинът, по който трябваше да приключа с Левски

Кабрал: Не беше това начинът, по който трябваше да приключа с Левски

"Напускам с високо вдигната глава", написа той в Instagram

Треньорът сега си върши работата. Мисля, че решението да не ме ползва не е негово. Нямам представа, ще бъде трудно дано момчетата свърша работата си, но ще бъде трудно. Уверен съм, че ще се представят на ниво. Нямам още друг отбор., До края на сезона съм тук, ще се насладя на престоя ми в София, аз съм позитивен и съм оптимист за бъдещето си", завърши Кабрал.

Снимка 411414

Източник: LAP.bg